top of page

Įkrėsk į kailį mokslo dievams!


Vaikų išleistuvės Iliuzijų name „Eureka“

Ar gali kas nors sulaikyti mus nuo vasaros malonumų? Mus nuo atostogų skiria tik mokslo dievai, kurie nenori išleisti mūsų iš mokyklos. Aš esu pasiryžusi stoti į kovą su mokslo dievais ir atsikovoti vasarą, o jūs? Vieningai kilkime į kovą!


Buvo ilgi ir sunkūs metai. Tiek informacijos dar neteko sutalpinti į galvą! Lietuvių kalbos gramatikos taisyklės, klaidūs matematikos koridoriai, pasaulio pažinimo pamokos ir kiti nauji dalykai, kuriuos teko išmokti. Sakoma, kad ką išmoksi, to ant pečių nenešiosi.

Aš su tuo sutinku. Nors ir sunkūs, mokslo metai buvo naudingi ir dabar jaučiuosi daug protingesnė. Nepaisant to, pats laikas paatostogauti ir atsikvėpti. Juk vasarą taip smagu! Galvoje jau sukasi tūkstančiai dalykų, kuriuos nuveiksiu su draugais ir šeima!

Bet... Mane pasiekė žinia, kad yra manančių, jog nenusipelnėme atostogų, nes per pamokas žiopsojome pro langą, naudojomės telefonais ir plepėjome su klasės draugais. Ar esate girdėję apie mokslo dievus? Tai tos protingos būtybės, kurios išrado matematiką, lietuvių kalbą, pasaulio pažinimą ir kitus dalykus.

Būtent mokslo dievai galvoja, kad šiais metais mokėmės per mažai ir vasarą turime toliau eiti į mokyklą, kol už lango šviečia saulė. Palaukite, palaukite, devynis mėnesius stengėmės, dirbome ir mokėmės! Negi nenusipelnėme atostogų?

Aš esu pasiryžusi stoti į kovą su mokslo dievais ir atsikovoti vasarą, o jūs?


Griebkite savo klasės draugus bei mokytoją, ir įrodykite, kad per šiuos mokslo metus išmokote pakankamai, jog galėtumėte atsipūsti! Mano žiniomis, mokslo dievai yra įsikūrę iliuzijų name „Eureka“ Palangoje, kur rezga planą, kaip mus išlaikyti mokyklos suoluose.

Koks mūsų mūšio planas? Visų pirma, mesime iššūkį mokslo dievams ir pažiūrėsime ar jie yra pakankamai drąsus jį priimti. Kai tai padarys, pabandysime išgąsdinti tuos piktadarius savo cheminėmis žiniomis!

Nesvarbu, jei nežinote, kas ta chemija, aš būsiu šalia ir jums padėsiu. Išbandysime eksperimentus, kurie nuneš „Eurekos“ stogą ir niekam neliks abejonių, kad esame ypatingai sumanūs!

O ką darysime, jei vien bandymų neužteks? Tuomet gausime atskleisti visas savo kortas ir pademonstruoti visas savo žinias ir įgūdžius. Pasivaržysime, kas iš mūsų pakankamai drąsūs išbandyti vinių lovą ar vinių pėdas, patikinsime savo balso stiprumo galimybes bei Hudini pančių suktybes. Vargu, ar mokslo dievai bus tokie protingi kaip mes!


Nesibaiminkite, turiu ir atsarginį planą. Jeigu mums nepavyks, paklaidinsime mokslo dievus iliuzijų name! Taip, jie tikrai pasiklys veidrodžių labirinte arba visiškai sunegaluos Viesulo tunelyje!

Jei ir to nepakaks, susuksime jiems galvas tokiose nematytose vietose kaip Galva lėkštėje, Dydžio kambarys, Gyvenimo ratas ir kitose! Pažadu, kad ši kova prieš mokslo dievus bus ne tik arši, bet ir beprotiškai linksma!

Ar jūs pasiruošę svarbiausiai dienai per visus mokslo metus? Juk tik nuo jos priklauso, ar vasarą galėsime visiškai užmiršti mokyklą.

Turiu priminti, kad kovoje prieš mokslo dievus itin svarbu nepamiršti komandinės dvasios, nes tik visi kartu mes galime jiems sutrukdyti!

Tegu mūšis dėl vasaros prasideda!

334 peržiūros
bottom of page