top of page

Lietus Palangoje. Kaip gelbėti atostogas?

Palanga ne be reikalo tituluojama Lietuvos vasaros sostine. Juk vos atėjus šiltajam metų sezonui, didelė dalis tautiečių jaučia pareigą paatostogauti prie Baltijos jūros.


Ir tai nieko keisto. Jau kuris laikas Palanga turi ką pasiūlyti tiek ramybės išsiilgusiems poilsiautojams, tiek šurmuliui ir linksmybėms nusiteikusiems vasarotojams.


Švarūs kurorto paplūdimiai taip ir kviečia pasimėgauti saulės voniomis, žaluma alsuojantis botanikos parkas teikia gaivų pavėsį, o žymioji J. Basanavičiaus gatvė niekuomet nenuvilia muzikos, šokių bei barų mėgėjų.





Negalime ginčytis, kad Palanga yra puikus kurortas, bet net ir geriausią vasarą pasitaiko lietingų dienų. Ar pajūris turi ką pasiūlyti tokiu metu, kai vanduo merkia perdžiūvusią žemę?


Puiki žinia – tikrai taip! Vos prasidėjus lietui, tikrai nebūtina bėgti į pirmą pasitaikiusį barą, nes Palangoje galima rasti ir įdomesnių veiklų. Gal Jūsų pasirinktas ar netoliese esantis viešbutis siūlo SPA paslaugas? O gal dar neišbandėte po stogu esančio naujojo Palangos baseino?


Domitės sportu? O gal kultūrine veikla? Tuomet nepamirškite patikrinti Palangos koncertų salės repertuaro ar Palangos arenos sporto renginių tvarkaraščio. O kur dar Palangos gintaro, Kurorto ar Antano Mončio muziejai...


Visgi ieškote ko nors neįpareigojančio, smagaus ir skirto visai šeimai? Ne problema!

Pačioje J. Basanavičiaus gatvėje galima rasti ypatingą vietą, kuri gali nustebinti kiekvieną tiek žiemą, tiek vasarą.





Tai iliuzijų namas „Eureka“, kurio neįmanoma nepastebėti, nes šį paslaptingą objektą saugo nedraugiškai nusiteikęs riaumojantis dinozauras ir su savimi besišnekučiuojantis senas medis.


Nebijokite, drąsiai pro juos praeikite ir pateksite į magijos bei iliuzijų pasaulį. Nusipurtykite lietaus lašus, išsitraukite telefonus ir pasiruoškite linksmybėms!





Jus pasitiks keistuolis Apverstas kambarys, kuris apvers Jūsų suvokimą apie pasaulį aukštyn kojomis. Įsiamžinę jame, pateksite į patį tikriausią Velnio tunelį, kuriame ne tik susisuks galva, bet pasijusite lyg patekę į skalbimo mašiną ir išbandysite savo skrandžio stiprumą.


Vos ištrūkus ir nespėjus net susigaudyti, nenulaikysite juoko išvydę save kreivuose veidrodžiuose. Palaukite, o gal tai visai neiškraipytas vaizdas..?


Kai pagaliau atsitokėsite, galėsite įžengti ir į paslaptingą veidrodžių labirintą. Tik ar pavyks rasti kelią atgal? Nesibaiminkite, paklydėliai visuomet būna išgelbėti.





Galų gale. Išsigelbėjusieji bus kviečiami tęsti nuotykį. Galėsite išbandyti savo architektūrinius gebėjimus ir pastatyti arkinį tiltą, o prieš keliaujant į kitą aukštą, turėsite galimybę pasijausti pačia tikriausia Palangos undine!


Pamankštinsite kojas lipdami laiptais į antrą aukštą, bet nepamirškite patikrinti savo telefono bateriją, nes laukia daugybė smagių nuotraukų!


Stebuklingoje sofoje atskirsite savo kūną per pusę, eksponate Galva lėkštėje pasijusite it kažkieno pietūs, o Dydžio kambaryje turėsite galimybę tapti milžinais arba, atvirkščiai, visiškais coliukais.





Nepamirškite apsižvalgyti aplink. Nustebsite išvydę smagių nuotraukų, trimačių paveikslų, optinių iliuzijų bei senosios animacijos kūrimo principus.


Jeigu manote, kad jau viską apžiūrėjote, neskubėkite. Dar vienos paslaptingos durys slepia Visatos kambarį, kuriame pasijusite lyg begalybėje arba... šviesos nutviekstoje diskotekoje. Šokite, fotografuokitės ar tiesiog atsigulus stebėkite save ir šviesas daugybėje atspindžių.


Kai būsite pasiruošę, pirmyn išbandyti rūsio salės, kurioje galėsite pačiupinėti ir išbandyti kiekvieną eksponatą.





„Eureka“ atskleis kai kurias didžiųjų iliuzionistų paslaptis ir suteiks šansą susipažinti su fizikiniais dėsniais per smagią ir neformalią prizmę.


Tikri gudruoliai galės išbandyti savo jėgas suktose loginėse užduotyse, o pasidavus iliuzijų namo darbuotojai pateiks atsakymus, kurie visiškai susuks smegenis!


Nustebsite supratę, kaip greitai iliuzijų name „Eureka“ bėga laikas. Visai nenuostabu, kad vos tik baigsite linksmintis, už lango nurims lietus ir debesis vėl išsklaidys saulės spinduliai. Juk Palangoje dangus neprakiursta ilgam. Atsigaiviname ir poilsiaujame toliau!

59 peržiūros
bottom of page