top of page

Palangoje ne tik kebabai

Turbūt nepaslaptis, kad žmonės Palangą arba myli, arba nekenčia. Taip jau yra. Galite paklausti bet kurio lietuvio, ką šis galvoja apie mūsų kurortą, ir išgirsite vieną iš dviejų galimų atsakymų.





„Tai aišku, kiekvieną vasarą važiuojame atostogauti į Palangą jau penkioliką metų iš eilės. Juk geriau niekur nepailsėsi nei Lietuvos pajūryje.“


ARBA


„Palangoje nesame buvę gal jau trisdešimt metų, nėra ten ko važiuoti. Žmonių kaip skruzdžių, o kainos kosminės. Pigiau paatostogaujame Turkijoje.“


Juk kiekvienam savo, ar ne? Nebandysiu perkalbėti tų, kurie vengia Palangos ir aplenkia ją dideliu lanku, tačiau patikėkite manimi, rusiškos estrados era J. Basanavičiaus gatvėje baigėsi.


Na, beveik. Apskritai, kurortas per pastaruosius metus įgavo pokyčių pagreitį.





Taip, jau nebeišvysite ant kelio stovinčių kambarių nuomotojų, kurie teigia, jog galite apsistoti apartamentuose vos 50 metrų iki jūros. Ir taip, J. Basanavičiaus gatvėje seniai nebeliko senų ištręšusių kaštonų, kuriuos mylėjo pavėsį vertinantys žmonės.


Nebeliko ir legendinės Vasaros estrados, kurioje vėsiomis vėjuotomis dienomis galėjai sustirti į ragą. Toks anksčiau buvo Palangos veidas, tačiau jis iš tiesų keičiasi.

Tobulėja miesto infrastruktūra, plečiamos paslaugų bazės, kurios puikiai funkcionuoja ir ne sezono metu, o vietiniai randa vis daugiau užsiėmimų laisvu laiku.





Žinoma, yra dalykų, kurie išlieka nepakitę. Paplūdimiai vis dar žavi savo pločiu ir baltu smėliu, o kebabai vis dar išlieka populiariausių Palangos patiekalų sąrašo viršūnėje.


Jei vis dėl to tie Palangos nemylėtojai susigundytų surizikuoti ir duoti mūsų pajūrio kurortui dar vieną šansą, didelė tikimybė, kad maloniai nustebtų.


Akį džiugina nauja ir moderni koncertų salė, sporto arena, Palangos baseinas ir atsinaujinę Kurhauzas ir vila Anapilis. Nors pagrindinė miesto arterija – J. Basanavičiaus gatvė – kaip visuomet pilna poilsiautojų, joje netrūksta pramogų.





Sakote, atsibodo kavinės, barai ir gatvės prekiautojai? Užtikrinu, kad galima rasti ir kitokių, šiek tiek nestandartinių pramogų.


Dar nepasiekus J. Basanavičiaus gatvės vidurio, dešinėje pusėje atsiveria vaizdas į legendinę vilą Aldoną, kurią šiuo metu yra okupavęs truputį kvaištelėjęs iliuzijų muziejus.


Juk negalima teisti, kol neapsilankėte, ar ne? Būtent dėl to visi Palangos mylėtojai ir nemylėtojai jau dvejus metus yra kviečiami išbandyti šią netradicinę, bet pasaulyje vis labiau populiarėjančią pramogą.





Vila Aldona šiuo metu yra užsimaskavusi po iliuzijų namo „Eureka“ vardu ir tokio įspūdingo pastato iš tiesų neįmanoma nepastebėti. Kokio amžiaus grupė turėtų apsilankyti? Visos! „Eureka“ yra toks unikalus dalykas, kuriame veiklos sau ras kiekvienas.


Kiek laiko reikėtų skirti apsilankymui? Kiek tik širdis geidžia! Iliuzijų namas neapriboja savo lankytojų, tad galima užtrukti tiek, kiek norima ir pramogaujama, nors ir iki darbo laiko pabaigos.


Kas laukia žmonių tarp šių istoriją menančių pastato sienų?


Daugybė neįtikėtinų vietų smagioms nuotraukoms, realybę iškreipiantys veidrodžiai, galvą susukantis tunelis, iliuzionistų triukų paslaptys, aštrūs pojūčiai, klaidžiojimai veidrodžių labirinte ir dar daug kitų pramogų!





Gal tai ir nėra smagiau nei kebabo valgymas ant suoliuko, tačiau „Eurekai“, kaip ir pačiai Palangai, galima suteikti šansą. Apsilankymas čia garantuotai suteiks emocijų ir pozityvaus nusiteikimo ieškant kitų kurorto pramogų.


Gera žinia ta, jog Palanga nežada sustoti. Miestas plečiasi, tobulėja, tampa atviras visiems sezonams ir įvairaus spektro pramogoms.


Tad jei iš tikrųjų į mūsų kurortą nekėlėte kojos metų metus, gal jau pats laikas atsisakyti išankstinių nusistatymų ir atvira širdimi sušukti: „Labas, Palanga!“.

78 peržiūros
bottom of page